Zagrebački Holding
Hrvatski English
Mapa webaKontakt

Udruženje hrvatskih arhitekata poziva na Dolac na projekciju dokumentarnog filma ‘Mostovi – Ernest Weissmann’

Udruženje hrvatskih arhitekata poziva sve zainteresirane na javnu projekciju dokumentarnog filma ‘Mostovi – Ernest Weissmann’ nastalog u produkciji HRT-a po scenariju Tamare Bjažić Klarin i Ane Marije Habjan. Film će biti prikazan u četvrtak 6. srpnja u 21 sat na gornjem platou tržnice Dolac, a nakon projekcije slijedi kratki razgovor s Tamarom Bjažić Klarin i Anom Marijom Habjan. Ulaz na projekciju je slobodan.



Ernest Weissmann, hrvatski arhitekt međunarodne karijere, šest turbulentih desetljeća 20. stoljeća ustrajao je u izgradnji svoje vizije boljega svijeta – projektiranju javnih zgrada, građenju i urbanističkom planiranju u službi običnih ljudi, održivog i humanog svijeta.

Bio je društveno odgovoran i angažiran arhitekt za kojeg je arhitektura bila alat za rješavanje društvenih problema. Njegovo zanimanje za novi svijet uključivalo je i nove medije, fotografiju i film, te je redovito snimao procese nastanka novih građevina ali i svakodnevne trenutke rada u atelijeru ili druženja s kolegama.

Bogat arhivski materijal koji je ostavio, uz izjave svjetskih stručnjaka, teoretičara i povjesničara arhitekture, oslikavaju vrijeme u kojem je Weissmann djelovao te njegove utjecaje na domaću i međunarodnu arhitektonsku scenu.

*Fotografija: Mostovi – Ernest Weissmann / dokumentarni film