Zagrebački Holding
Hrvatski English
Mapa webaKontakt

Dođite na tržnicu Kvatrić i kušajte zdrave zelene sokove od voća i povrća direktno od proizvođača s tržnica

Udruga hrvatskih tržnica u suradnji s Tržnicama Zagreb i Tržnicama Koprivnica u subotu 19. listopada na tržnici Kvaternikov trg organizira demonstraciju pripreme i kušanja zelenih sokova i smoothia od voća i povrća direktno od proizvođača s tržnica. 



Prezentacija upotrebe zdravih sokova sugrađanima samo je jedan dio Erasmus + programa Europske unije u kojem uz Hrvatsku sudjeluju i Italija i Španjolska. 

Erasmus + program najveći je program Europske unije usmjeren na dvije ciljne skupine. Glavni su poljoprivrednici koji prodaju na tržnicama, a drugi su ljudi koji rade u organizacijama koje ih vode.



Cilj projekta je da seljačke tržnice, jačanjem vještina poljoprivrednika i upravitelja tržnica koji na njima sudjeluju, postanu korisni alati za promicanje održivog sustava distribucije hrane, kako bi se doprinijelo ostvarenju Europskog zelenog dogovora i strategije “Od gospodarstva do vilice”. 

To se namjerava postići smanjivanjem digitalnog jaza poljoprivrednika davajući im alate za poboljšanje konkurentnosti te tako učiniti proizvodni sustav otpornijim i održivijim.