Zagrebački Holding
Hrvatski English
Mapa webaKontakt

Crtanje murala, Otvoreni mikrofon i kino projekcija filma Dječak i čaplja u petak na tržnici Volovčica

Gradska četvrt Peščenica-Žitnjak u suradnji s kino inicijativom Unseen u petak 21.6. od 17 sati organizira događaj na tržnici Volovčica s ciljem aktiviranja novih prostora kulture i međugeneracijske participacije u uređenju javnih prostora Peščenice.



Događaj će započeti okupljanjem na tržnici Volovčica oko 16:30, radionica izrade privremenog murala trajat će od 17:00 do 19:00, a uslijedit će intervencija Otvoreni mikrofon na koji se pozivaju svi stanovnici kvarta da iznesu svoja mišljenja o mogućnostima unaprjeđenja Trga i tržnice Volovčica i načina na koji se oni koriste.

Događaj će završiti projekcijom japanskog filma Dječak i čaplja legendarnog Studija Ghibli i Oscarom nagrađenog redatelja Hayaoa Miyazakija od 20:00 do 22:00.

Ovaj događaj za cilj ima povezati različite generacije kvarta te razgovarati o revitalizaciji prostora tržnice i aktivaciji novih javnih prostora kulture.
 
Poziv na radionicu:
Pozivamo mlade od 8 do 18 godina da nam se pridruže na radionici kolektivne izrade privremenog murala u javnom prostoru na tržnici Volovčica 21.6. u 17:00 sati.
Radionica će se razviti od ideje kako mural treba izgledati, gdje će biti pozicioniran, što će se ispisati te same izrade na licu mjesta. Mural je privremene prirode što znači da će s vremenom nestati.
Broj polaznika je ograničen na 15, a prijave s imenom i prezimenom te godinom rođenja primamo na email do 19.6.: kinounseen@gmail.com