Zagrebački Holding
Hrvatski English
Mapa webaKontakt

Čime se bavimo?

Tržnice Zagreb osnovane su 1930., iste godine kada je izgrađena i počela s radom središnja zagrebačka tržnica Dolac - TRBUH GRADA. Tijekom svog postojanja, kroz 80 godina neprekidnog rada, mijenjali su se upravno-pravni oblici djelovanja Tržnica Zagreb, da bi 2007. godine ušla u sastav Zagrebačkog holdinga pod nazivom Zagrebački Holding d.o.o. - Podružnica Tržnice Zagreb sastavljena od veletržnice i tržnica na malo.

Kako je djelatnost Holdinga grupirana u tri oblika:
  1. komunalne djelatnosti
  2. prometne djelatnosti
  3. tržišne djelatnosti
Tržnice Zagreb ulazi u domenu komunalnih i tržišnih djelatnosti.
 
Temeljna zadaća Tržnica Zagreb je organizacija prodaje živežnih namirnica domaćeg podrijetla na otvorenim prostorima (ZELENA PLOHA), u svim gradskim četvrtima na 22 lokacije, na zadovoljstvo brojnih naših sugrađana i zagrebačkih ugostitelja.
 
Pored temeljne zadaće prodaje, pruža usluge uskladištenja svježeg voća, povrća i njihovih prerađevina - veletrgovcima i individualnim proizvođačima -  te usluge primanja i čuvanja duboko smrznutih proizvoda biljnog i animalnog podrijetla. Djelatnost se obavlja u objektima na Slavonskoj aveniji gdje se nalaze objekti Veletržnice i hladnjače.

Služba veletržnice bavi se upravljanjem i iznajmljivanjem skladišnih i poslovnih prostora, kao i prometom namirnica poljoprivredno prehrambenog podrijetla. Na površini od 19.462 m² raspoređeni su kondicionirani prostori, izložbeno-prodajni prostori, istovarno-utovarni prostori, administrativni prostori i rashladno skladište.
 
Na 6.000 m² hladnjače pružamo usluge uskladištenja poljoprivrednih proizvoda animalnog i biljnog podrijetla na temperaturama od 0-8°C i na niskim temperaturama do -18°C i duboko smrzavanje u tunelima.
 
S obzirom da Podružnica Tržnice Zagreb radi na otvorenom i u izravnom je kontaktu sa stanovništvom pa se posebna pozornost pridaje prikupljanju, recikliranju i zbrinjavanju biološkog i ambalažnog otpada.
 
U svim segmentima našeg poslovanja nastojimo zadržati visoku razinu kvalitete usluga, na dobrobit naših zaposlenika i lokalne zajednice u kojoj djelujemo.

Naše poslovanje uskladili smo s priznatim nacionalnim i međunarodnim standardima, implementirajući sustav kvalitete i sigurnosti hrane prema EN ISO 9001:2008 i CODEX ALIMENTARIUSU certificiran u skladu s TUV NORD CERT postupcima. Poslovanje provodimo u skladu dobre proizvođačke prakse, ispunjavajući sve zakonske propise o hrani, osiguravamo najviše standarde u poslovanju s hranom, te nastojimo da se upravo tradicijski proizvodi našeg sela mogu sigurno prodavati na našim tržnicama. Svesrdno se trudimo da Tržnice grada Zagreba svojim prepoznatljivim štihom održe duh tradicijske kulture sigurne i zdrave hrane, uvažavajući naš moto:
 
POLJOPRIVREDA - HRANA
HRANA - ZDRAVLJE
ZDRAVLJE - ŽIVOT
ŽIVOT - ŽIVOTNA SREDINA
ŽIVOTNA SREDINA - KULTURA
KULTURA - TRADICIJA
TRADICIJA - KORIJENI
KORIJENI - POLJOPRIVREDA
 
Trgovačka djelatnost Podružnice Tržnica Zagreb odvija se kroz mnogobrojne lokale, boksove, kioske i štandove, koji se nalaze van zelene plohe i predstavljaju izdvojeni sektor na tržnicama za prodaju: mesa i mesnih, mlijeka i mliječnih, ribe i ribljih prerađevina, te jaja, kruha i robe neprehrambenog podrijetla.
 
Kroz obje djelatnosti, komunalnu i trgovačku, Podružnica Tržnice Zagreb pridonosi standardu života građana, a trajnim radom na poboljšanju kvalitete svojih usluga pridonosi snazi Zagrebačkog holdinga, koji širokim spektrom djelovanja Zagrebu osigurava mjesto u obitelji glavnih europskih gradova.