Zagrebački Holding
Hrvatski English
Mapa webaKontakt

Rotkvica

Jeste li znali da jedući rotkvice možete otopiti masne naslage, ukloniti glavobolju i riješiti se prehlade?

To jednostavno i prilično nepopularno povrće kod mlađih generacija ima brojna blagotvorna svojstva za organizam, a usto što je lako probavljiva i niske energetske vrijednosti obiluje vitaminima, mineralima i vodom. Pomaže organizmu da se očisti od svih štetnih tvari koje se u njemu nakupljaju tijekom stresnih razdoblja te zimi u vrijeme kada sa svih strana vrebaju prehlade i gripa. Sve što vam je, dakle, potrebno da još malo održite dobar imunitet u ovo vrijeme  zime kada je proljeće već na vratima je svježi 'pušlek' rotkvica s obližnje tržnice.

Ne morate čekati u redu kod doktora ili u ljekarni kako biste dobili dozu cjepiva ili kupili tablete za otpornost organizma kad vam se svježe ubrane rotkvice smiješe sa štandova. Osim što je iznimno dobra za probavu i poticanje rada crijeva te se preporuča osobama koje pate od zatvora, vitamin B kojim ova namirnica obiluje je izvrstan za svjež i zdrav izgled kože koja u zimskim mjesecima gubi sjaj. Kao što je već rečeno, njezina kalorijska vrijednost je iznimno niska (svega 16 kcal na 100g), što znači da možete uživati u salati od rotkvica koliko god želite bez grižnje savjesti. Jedući rotkvice samo ćete profitirati jer vam oko pola šalice narezanih rotkvica daje obilje vitamina C, kalija i dijetalnih vlakana.

Izvor slike / www.savjetnica.hr